چرا سالیسیلیک اسید برای پوست خوب است ؟

0
491
خواص اسید سالیسیلیک برای پوست

سطح پوست ما به صورت عادی حالت اسیدی دارد و از طرفی پوست هم یکی از راههای نفوذ آلودگی و بیماری به بدن است اما این حالت اسیدی باعث می شود که از پوست در برابر عوامل خارجی و آلودگی ها محافظت شود.در این مقاله درباره‌ی سالیسیلیک اسید و مزایای آن برای پوست صحبت می کنیم.

اسید سالیسیلیک چیست ؟

اسید سالیسیلیک یک بتا هیدروکسی اسید (BHA) است که از آسپرین (salicylates) مشتق شده است. این اسید، یک اسید ارگانیک بی رنگ، کریستالی است که به عنوان یک هورمون در گیاهان عمل می کند. به طور معمول از پوست درخت بید استخراج می شود.از این اسید در سال ۱۷۶۳ برای کاهش تب استفاده می شد.اما امروزه سالیسیلیک اسید در درمان پوست به خصوص درمان آکنه بیشتر استفاده می شود.

مرجع ویکی پدیا

ساختار مولکولی سالیسیلیک اسید

کاربردهای اسید سالیسیلیک

برای درمان آکنه چیزی حدود ۰.۵ تا ۲ درصد اسید سالیسیلیک استفاده می شود.

همچنین این اسید دارای موادی است که به روشن کردن لک های پوستی کمک می کند.

اسید سالسیلیک در غلظت پایین می تواند قرمزی و تحریک پوست را از بین ببرد.

در درصدهای بالاتر می تواند انواع زگیل ها و پینه ها را از بین ببرد.

اسید سالیسیلیک را می توان برای رفع شوره سر، پوسته سر و التهاب سر نیز استفاده کرد.

درمان شوره با اسید سالسیلیک

سالسیلیک اسید چطور عمل می کند ؟

اسید سالیسیلیک با شکستن پیوند میان سلول های پوست که در کنار هم قرار دارند باعث می شود تا لایه های مرده پوست از سطح اپیدرم جدا شوند .

علاوه بر این این اسید به صورت لایه بردار عمل می کند زیرا یک روغن قابل حل می باشد و با نفوذ به عمق پوست کار لایه برداری را انجام می دهد.

مزایای اسید سالیسیلیک برای پوست

آکنه

اسید سالسیلیک برای درمان آکنه به دو روش عمل می کند.

در ابتدا با انجام لایه برداری و نیز پاک کردن لایه های چربی و آلودگی (که باعث بروز آکنه می شوند) از روی پوست ،آن را پاکسازی می کند.در گام دوم میزان ترشح سبوم را کنترل می کند ( در واقع میزان ترشح دستگاه گلژی را کاهش می دهد) .

این اسید برای انواع آکنه ها نظیر : سر سیاه ،سر سفید ،کومدون مناسب است.

درمان آکنه با سالیسیلیک اسید

 

ترمیم بافت پوست

استفاده از اسید سالیسیلیک به عنوان یک لایه برداری قوی، می تواند لکه های پوستی شما را که در اثر موارد مختلف ایجاد شده را از بین ببردو نیز پوست را از شر آکنه در امان نگاه دارد.

در ضمن با حذف لایه های مرده پوست ،پوست را روشن و شفاف می کند.

 

باز جوان سازی پوست

خواص لایه برداری اسید سالسیلیک باعث می شود تا گردش خون در سطح پوست افزایش پیدا کند.

پوست مرده با پوست تازه جایگزین می شود و پوست جوان می شود.

استفاده از این اسید در دراز مدت باعث تولید بیشتر کلاژن در پوست می شود که این نیز باعث کاهش چین و چروک پوست و از بین رفتن خطوط چین و چروک می شود.

 

سالسیلیک اسید در چه محصولاتی یافت می شود ؟

اسید سالیسیلیک در محصولات آرایشی مختلفی از جمله پاک کننده ها، مرطوب کننده ها، پد های دارویی و سرم ها استفاده می شود.

استفاده از اسید سالسیلیک ممکن است برای اولین بار با خارش ،سوزش و قرمزی همراه باشد.

به خاطر داشته باشید این عوارض با گذر زمان رفته رفته کاهش می یابد.

افرادی که پوست حساسی دارند بهتر است در ابتدا از درصد های پایین (۰.۵ درصد) شروع کنند و با گذر زمان این مقدار را بیشتر کنند.

 

عوارض استفاده از اسید سالیسیلیک

این اسید چربی پوست را کاهش می دهد و با این حال پوست را خشک می کند.

عوارض جانبی دیگری که ممکن است رخ دهد.

  • خارش
  • پوست پوست شدن
  • کهیر و تورم
  • احساس سوزش یا حساسیت

استفاده مداوم از اسید سالیسیلیک همچنین می تواند حساسیت پوست به خورشید را افزایش دهد. به همین ترتیب، پس از استفاده باید از مواجهه با اشعه مضر UV پرهیز شود و از ضدآفتاب با spf بالا استفاده شود.

اسید سالیسیلیک نباید توسط فردی که به آسپرین آلرژی دارد استفاده شود.گفتیم که این اسید از مشتقات آسپرین است.ممکن است باعث در برخی موارد خاص با واکنش های شدید آلرژیک همچون تنگی نفس همراه شود.

 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

بیست − 13 =